Европскиот регион на Меѓународната асоцијација на лезбејки, хомосексуалци, бисексуалци, транссексуалци и интерсексуалци („ИЛГА Европа“) објави извештај под наслов „Влијанија на КОВИД-19 врз ЛГБТИ заедниците во Европа и Централна Азија: Извештај...

Советот на Европа (Одделот за сексуална ориентација и родов идентитет - СОГИ со учество на Одделот за извршување) во соработка со Министерството за правда на Северна Македонија и Директоратот за...

Со задоволство ве известуваме дека Европската асоцијација на организатори на паради на гордоста (ЕАОПГ) ја избра белградската Парада на гордоста за домаќин на EuroPride во 2022 година. Понудата на Белград привлече...

Последната „прва Парада на гордоста“ на Балканот - сараевската Парада на гордоста -  најавена е за 8-ми септември, но најавени се и 2 контра-протести за 9-ти септември. Организацискиот комитет на сараевската...