Организацијата Хјуман Рајтс Воч (Human Rights Watch) во својот последен извештај објавен во јануари 2021 година наведува дека човековите и малцинските права, владеењето на правото и слободата на медиумите остануваат...

По повод денот на Денот на човековите права, Дуња Мијатовиќ, Kомесар за човекови права на Советот на Европа, ги повика земјите-членки да запрат со нападите врз бранителите на човековите права...