“Java e Krenarisë” në Beograd

“Java e krenarisë” e Beogradit për vitin 2019 do të zhvillohet nga 9 shtatori deri më 15 shtator dhe do të përfundojë me një shëtitje dhe paradë nën sloganin “Unë nuk po heq dorë”, njoftuan organizatorët. 

Përfaqësuesi i javës së Krenarisë së Beogradit, Marko Mihailoviq njoftoi në një konferencë për shtyp se marshimi më 15 shtator do të fillojë në orën 5 pasdite nga Sheshi Slavia, dhe do të përfundojë me një koncert në Parkun Manjezh. 

Rruga e paradës së këtij viti do të kalojë nëpër Rrugën Kralja Milana, përtej Sheshit Nikolla Pasiq, dhe procesioni do të kalojë pranë ndërtesës së Parlamentit, dhe përgjatë rrugës Kneza Milosha te ndërtesa e Qeverisë, dhe do të përfundojë në Parkun Manjezh.

Gjatë Javës së krenarisë, e cila do t’i paraprijë Krenarisë, do të ketë rreth 60 ngjarje të organizuara, dhe një nga më të rëndësishmet, sipas organizatorëve, është ekspozita “Paradat e Ballkanit”, e cila do të hapet në 9 shtator në Kulturni Centar Grad (KC Grad). Ekspozita do të shfaqë një koleksion fotografish nga javët e Krenarisë të mbajtura në qytetet e Ballkanit. 

Në konferencën për shtyp në Parlamentin e Beogradit, u njoftua gjithashtu se Beogradi është një nga pesë kandidatët për të qenë nikoqir i EuroPride 2022. Kjo është një ngjarje vjetore që po zhvillohet në një nga qytetet evropiane, dhe Beogradi si mikpritës do të merrte mirënjohje për luftën shumëvjeçare dhe promovimin e të drejtave të komunitetit LGBT, pavarësisht dhunës me të cilën ata po përballen për dekada.

Më shumë rreth javës së Krenarisë së Beogradit mund të gjeni këtu: http://parada.rs/en/pride-week-2019-eng/

Referenca nga faqja Krenaria e Beogradit 2019.

Tags: